Anggota

Saturday, August 20, 2011

Ramadhan.


Assalamualaikum.

Ramadhan , AHA , ni la entri pertama ak di bulan rmadhan pada tahun ne :D
tu ja sbnrnya XD

AHA, sahur luk ak . ahaha !


btw, Selamat Menyambut Ramdhan Almubarak.

image : credit to google image ^^ lupa uda urlnya XD sory2


Friday, May 13, 2011

PPRPK1

Assalamualaikum :D

PPRPK1 ? apakah dia ? aha. tu adalah singkatan untuk nama klas ak , nama fullnya Program Pendidikan Rendah Pendidikan Khas dan 1 mewakili semester :)

Sebelum exam, kami adalah wat ckit² parti, org ckp xsah kalo xwat kan, so , semalam kami wat arh sedikit mkn² bersama smua ahli klas :)

So, hari ni , ak xmau upload gmbr :D mls susun :) jadi ada video ne , ok la aa :D

Video ada kat FB la plak :)

KLIK DI SINI !

layan ya. Chau :D

Wednesday, May 11, 2011

Mari Belajar.

Assalamualaikum :D

Bulan Mei menjelang menandakan Semester hampir melabuhkan tirainya bagi pelajar² mcm ak :D
Sebelum mula bcuti, mesti menyusahkan diri luk , sapa ckp belajar tu xmenyusahkan , bagi pelajar mls mcm ak , belajar sungguh memenatkan & lgsung xbest . ahah . tapi sebagai manusia sudah menjadi lumrahnya hidup untuk belajar untuk dunia & akhirat. So, kita cam xbole buang undang² ne.

Jadi kesimpulannya, time cuti baru dpt update lg menatang ne :D

Ok peps, c u soon :D



Credit to : google image .

(http://4.bp.blogspot.com/_WCaoKsDNaQY/S1v7ciD4dNI/AAAAAAAAAw4/EnLRmdm57X4/s320/Study.gif)

Saturday, May 7, 2011

Saturday Evening.

Assalamualaikum :D

Hari ni ak mau creta perjalanan hari sabtu pada minggu-minggu terakhir diperantauan :D

Pada awal perjalanan , saat keluar dari pagar yang mengelilingi asramaku, terlintas dfikiran untuk mengambil gambar kereta-kereta yang langsung tidak memberi peluang kepadaku untuk melintas jalanraya yang tidak lengang dari gelesan kereta. Berbekalkan kamera yang tergantung dileherku, hanya menunggu petikan jari telunjukku . Setelah beberapa petikan, akhirnya terhasillah gambar di atas :D




Setiba ak di tempat yang dituju , akhirnya sahabatku penat membuka mata untuk merakamkan detik2 yg berlaku pada saat itu dan hasil dari rakamannya aku sunting sebagai hiasan di dinding blogspot.com ne :D

Sementara ak sibuk melayan c matahari, member2 ku sibuk melayan haiwan yang terdampar ditepi pantai.

Setelah penat berjalan dari hulu ke hilir, maka terdmpar la manusia2 ne kat tepi pntai disamping asap yang bole disedut. Walaupun aggota xcukup , bantai jakk .

Hasil drpd perbincangan yg dijalankan pd gmbr d ats , atas persetujuan semua pihak . Cadangan untuk melaksanakan projek d atas , akan berlangsung tidak lama lg :) nantikan :D ahahha!

dats it 4 2day .
maybe, see u 2molo :D





Sunday, April 24, 2011

Saya kembali.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera :D

setelah lama bertapa , akhirnya ak terkeluar dari gua kesibukan , still sibuk tapi boleh la curi tulang jap . lama x blogging ni , lain plak rs taww . tapi nda apa , taip jak apa mo dtaip aa .

Di dalam kesibukan selama ni nda mhalang minat ak, dlm mmgu lepas , ada mmber bw Outing mo amik gmbar org , jadi dgn minat yg ada , ak mnyertainya :D

So, tanpa buang masa, di bawah ni ada gmbr yg sempat ak amik :D

Miri One Lens Society ( MOLS ) Outing .
23 April 2011
Taman Awam Miri.

Talent :
Fatihah
Ekin
Phine









untuk gambar lagi cun , u r welcome to Flickr :D

Sekian untuk koleksi kali ini , sebenarnya ada lagi koleksi sebelum ni , tapi masalah teknikal , nda dpt upload plak da :)

see u soon :D

Feel free to comment&critic the picture :D
still in learning :)

Saturday, April 2, 2011

Singgah Sekejap :D

Assalamualaikum :D

Olaa pembaca, kebelakangan ini ak tidak sempat mblgging coz byk btl komitmen lain, arini ak singgah sekejap :) tuk mhilang rasa kangen , aha ! mataii !

nada jua special dlm entry ni , skdr mengisi page jak :D
dlm kesibukan diri kita, luang jua masa untuk mcari hiburan , jan jadi sgelintir org yg sntiasa mau wat kerja jakk , langsung nada hiburan, sia² usia remaja ehh :DD aha !

bh , k la nnti see lg :)

daaa :D


Wednesday, March 9, 2011

2 in 1.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ni ak sihat walafiat , Alhamdulliah syukur kepadaNya . Harapan dihati kecil ku ini agar pembaca berkeadaan sihat dan sejahtera hendaknya :D
Ok, hari ini entri ak 2 in 1 , aha , masa tulis entri ni , cun ada mmber aku masuk kat bilik aku , n trus tgk apa yg aku tulis lantas dia bertanyakan soalan. "2 in 1? apa tu ? kopi kerr?" aha !
aku hanya mengiyakan sahaja pertanyaan itu :D

2 in 1
bukan la kopi yg yg ku maksudkan . :D
Ok, ni ak nak habaq kat hampa soma nohhh , hari ni ada la aku g jln² , xnak la sebut nama tempat kan , jalan biasa² jak , cari makan , tiba ak trnmpk sesuatu yg menarik perhatian ak sebagai warga Malaysia yg prihatin n so on la kan . Ada satu benda tu , dia melekat kat dinding sebuah bangunan , benda itu ialah . . . . . . . .

Sebenarnya ak pun xtau camana kegunaan sebenar bnda ni :p ahaks .
tp benda ni mmg penting jika ada berlakunya kebakaran kan :DD
Antara fungsi utama benda ni , untuk memadamkan kebakaran, kalau tmpt yg slalu kena banjir bole juga digunakan untuk mmbersihkan kawasan lepas banjir tu kan . . .
TAPI pada era globalisasi pada masa kini benda ini telah diubahsuai pengunaannya.

Benda ini telah menjadii . . . . . .

dan lagi . . . . . .

bak kata Nabil Raja Lawak "lu pikir la sendiri" apa yg telah jadi sm pmdm api ni .

Malas plak mo melalak pnjg lebar , So, moralnya, pihak bertanggungjawab haruslah menyediakan kemudahan yg sepatutnya. Selain itu, Pihak yang x bertanggungjawab pun haruslah bertanggungjawab memberikan kerjasama. ( fhm² sendiri yepp ;p )


THE END :)

Assalamualaikum !

Tuesday, March 8, 2011

Tempat untuk menjerit .

Assalamualaikum.

Wahai pembaca yg dihargai, hari ni saya hanya ingin menyatakan satu hal berkenaan dengan blog aku. Semasa jenjalan blog, byk plak bbudak ni suka simpan dorg punya tempat menjerit atau lebih dikenali sebagai ShoutBox tu ditepi, skali pandang mcm best jakk kan , ble sembunyi2 pla benda tu. ahaks :D

Memandangkan aku mengantuk sbab xcukup tdo ni , baru smpai Malaysia dari Stadium CampNou smlm, jadi aku pendekkan cerita. Kepada semua pembaca @ pelawat blog aku ni , sapa yg tercari-cari dmana kah letaknya shoutbox aku . . . .


d sini letaknyaa yahh :DD

ok dookie , xthn uda ne taww :D im so sleepy . fuhh

Assalamualaikum :DD



Monday, March 7, 2011

Pilihan Raya Kecil.

Assalamualaikum :DD

Haaaah ! Sebut pasal Pilihan Raya semua mesti ingat, menteri² yg ada dh nak resign , aha , pilihan raya kali ni xmelibatkan menteri ka , apa ka , ku ada join contest ni , so ada la aku blog dimasukkan ke dalam list untuk diundi . Jadi kesimpulannya, saja ja mo merapu kjap , lgpun xada benda aku nak post ni , sibuk jak memanjang , memendeknya xda :)

blog ak ni xla secantik mana kan , tapi lain org lain pendapat , tapi bg aku ble la :D aha !
jd , tanpa segan silu dan confidentnya aku cuba memasukkan diri aku dalam contest ni :)
Jadi , para sahabat pembaca yang membaca entri ini , jauh dilubuk hati anda bahawa blog aku ni cantik , cun , smart , sempoi , hensem , comel , cool , apa lagi , apa² ja laa , ble la vote aku yahh , penganjur cakap ble wat kempen , so aku sedang berkempen la ni kali kan :DD

Wahai!
Kakak² , Abang² , Adik² , Pakcik² , Makcik²


bole la VOTE saya di 2dayblooger

Terima Kasih kerana membaca & kalau sudi vote la yerr :)
terima kasih hamba ucapkan !


:DD selamat mengundi :DD

Assalamualaikum !


Friday, March 4, 2011

Bosan itu biasa.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebgai manusia prsaan bosan mmg telah mnjadi lumrah khidupan :D
ak mo masukkan benda ni last week, tapi nda smpat la plak . kebetulan hari ni myk masa free, hahh apa lagi , jan kasi lama nya org !

kat cni ak mo share beberapa gmbr yg diambil ketika mlm sabtu di sebuah pelusuk asrama yg terletak d hujung² negeri bumi kenyalang.

Ok, gmbr pertama ni mnunjukkan tmpt dmana ak slalu duduk n abiskan masa, ok saudara saudari ini la 'mejaku n da geng'!

Ok, ni bilikmate ak yg sibuk wat kerja msa tu !

ni jiran ak , yang sibuk dengan N8 barunya !

gitaris paling popular pada abad ini.

jiran kepada jiran sebelah sibuk dengan SE Vivaznya!

classmate jiran kepada jiran yg sibuk dengan failnya.
(wat² sibuk sbenarnya)

roommatenya yang sibuk dengan Nokia C6 :D

Di akhir perjalanan aku, aku tserempak dengan "RINDAMAN" ( cerita Crew Zero )
dan ak tidak mlepaskn peluang ini untuk bgmbr dgnnya .

chow !
Assalamualaikum !

Tuesday, March 1, 2011

Semalam 28 , Hari ni 1 , mana 29 , 30 , 31 ?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera :D

Mungkin kepada adik² yg baru mo knal dunia, mesti xpersaan ttg kewujudan Tarikh 29 Februari.
Ini kerana 29 Februari hanya akan muncul 4 tahun sekali , tu pun jarang² kita perasan :D

memandang hari ni sy tiada usul mo dibicarakan , jadi sy merapu ja la psl ni :DD
1 MAC merupakn trikh lahir adkku , kalo dia awal kluar ckit jakk , da tntu² lahir tahun lompat :DD amat rugi rasanya , sambut birthday 4 tahun sekali :DD

BTW, happy birthday to my younger sister.

Ok, cni saya ada sedikit perkongsian mengenai kalendar² ni .
layann !
click this link !

PustakaAlGhazali.

Ok then , dats it for today :D

see u soon :D
trimas krn mmbaca :D



Monday, February 28, 2011

Kesibukan Melampau .

Assalamualikum dan Salam Sejahtera.

Pada hari selasa yang indah ini , akhirnya ak dapat membuka belogseput ku ni , atas kesibukan yg mlanda diri , smpai nada masa mo mandi , AHA ! nada lah , nada masa mo update² blog , :D tapi hari ni ada masa skitt , tu pun sekadar tuk bgtau ak sihat dan baik belaka :D

Okehh , minggu ni minggu kedua terakhir sebelum cuti prtghn pggl , so agak sibuk ckitt , dgn rumput byk yg belum tebas lg , dengan padi² yg belum dituai , buah² anggur ak pun blum petik lagi . aduiii , byk kerja derr .

tu ja la kali ak mo bgtau :D
ADIOS .

Sunday, February 13, 2011

Koleksi Kasut Bola.

Assalamualaikum!

hari ni ak mo creta psl kasut . mamat yg jadi roomate aku ni ada sejenis penyakit, penyakit dia ni bhya skit. tauke kandang kucing pun ble bankrupt kalo xdikawal dengan rapi. aha . GURAU JAK ROOMATE!

Penyakit dia ni ketagih beli kasut bola, dalam satu hari dia bli 3 kasut bola serentak! perh la brader! aha. tapi bgs jugakla. bole jugak aku pinjam kan . POK lagi ! aha!

berikutan adalah gmbr koleksi kasut bola yang masih bole dipkai yang berada ddalam bilik ak !
tu baru yang masih bole dipakai. blum lg yang dluar ! :)


Susunan kasut : dari yang veteran - muda!


Susunan Kasut : dari muda - tua!

pandangan atas dr tengah ! aha!
banyak² kasut tu, kasut aku satu jakk , aha. carila yg paling perh!! ya. aku punya la tu !

sekian bahan untuk saat & ketika ini.
ak akan kembali lg selepas pesanan penaja!

ADIOS !

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera!
contest lg weii .

mau join ? KLIK gambar k! :D

Di dalam perjalanan ak di dunia maya pada hari Ahad bersamaan 13 Feb 2011. aku terserempak dengan contest yg agak menarik ni . So, dengan tanpa segan silunya ak mau join ni contest tau , ble bah kan Saudari :D

kalo ak menang contest ni , ku mau baju sehelai cukup arhh :D

Gambar yang ingin dipertaruhkan :D

SEBELUM

SELEPAS

aha, tu gmbr pertama, jadi ada lg gambar kedua. hee.
xkena tangkap polis juga kalo dua gambar kan :)

SEBELUM

SELEPAS

Rasanya, sampai di sini luk yahh , nnti kalo menang , aku tulis lg la :) ahaks
k, byez , Assalamualaikum!

mangsa yg di'tag'

- bella
- aie
- haziq
- shuk
- angah



Saturday, February 12, 2011

Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011 .

Pencarian 10 Blog tercantik Pilihan Blogger 2011, perh , dengar nama jakk da cun.
berminat ? klik gambar di atas ok! :D

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Abang² , Kakak² , Adik² , Awek² , Balak²
Juh ramai 'join' contest ni.

ni ha dia punya ciri² !
  1. Pastikan blog korang layak untuk menyertai aktiviti ini.
  2. Pastikan blog korang mempunyai design yang menarik,tertarik dan kau memang deboom.
  3. Pastikan susunan widget adalah menarik dan teratur.
  4. Pastikan mempunyai header yang tidak menyakitkan mata.(Jika mempunyai header)
  5. Pastikan blog korang tidak mempunyai ciri-ciri yang tercatat di entri ini:Apa Perkara Yang PALING Dibenci Ketika Blogwalking.

ops. xtau blog aku ni layak atau x :) . Kalau x, sekadar memeriahkan suasana jak la ya :D
design menarik, tertarik dan kamu memang deboom pun entah juga ne, debom ka ? aha!
widget ni mcm ada skit la . ahaks
rasanya nda bikin sakit mata juga ni headerku , silau sikit jak la.
:D


Lain² hal :D

SIAPA YANG AKAN JADI JURI DAN PILIH PEMENANG?

-Korang yang akan jadi juri dan korang yang akan vote untuk menentukan 1o Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011.

BILA TARIKH TUTUP PENYERTAAN?

-Tarikh tutup adalah pada 28/februari/2011

BILA TARIKH UNTUK START MENGUNDI?

-Undian Pertama: 1/3/2011 – 8 /3/2011(Undian untuk semua peserta)

-Undian Kedua: 10/3/2011 – 17/3/2011(Undian untuk 20 terbaik)

BILA TARIKH UMUM PEMENANG?

-10 pemenang akan diumumkan pada 20/3/2011 pada jam 9 malam berdasarkan undian yang paling tinggi.(Undian pertama + undian kedua)

HADIAH ISTIMEWA DARI 2DAYBLOGGER.COM

-10 blogger yang menang akan terima ebook percuma bertajuk “15 736 VISITOR SEMINGGU BLOG 2DAYBLOGGER.COM“.


Okeh, thats its for today :D

have a nice day yaww !


member yang menjadi mangsa :

Shukuri

Bella

Aie






Friday, February 11, 2011

aku, dia & vintage photo contest.

berminat ? click gambar di atas. :D

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :DD
yahh, contest ni agak cun, jadi gue rasa mo men'join'kan diri . manatau dpt camera plak :DD


dan ni lah gmbr yg ingin ak pertaruhkan ! aha!

ni yang ORIGINAL.

ok , ni larh dia gmbr yang dipertaruhkan ;p
agar memenuhi syarat dan sebagainya :D

ok, that its for today :DD

member yang di'tag' !

Khairil Azri
Syafizanah
Haziq


Thursday, February 3, 2011

Tahun Baru Cina 2011 .

Sempena Tahun Baru Cina pada tahun ini dan sempena hari Kebosanan sedunia, aku bersama teman2 bersetuju untuk keluar ke Bandar untuk mencari sebutir nasi dan seutas mee :DD
Hajat di hati ingin menziarahi Chinatown yang khabarnya ada event, tapi kami tlambat plak. Event da habis. Jadi kesimpulannya, next year larhh . !!

Lokasi : HOMEAWAY Restoran , Miri , Sarawak .

Restoran ni terletak di tengah2 bandar Miri, dan lokasinya yang agak strategik iaitu di atas divider jalan :D


WIFI available here!
:D

''Buku Menu satu jak ? aha . xpa Kak , Mekorg share jakk oo"
-In this picture . Haziq , Atin , Syazreen-

Gambar apa ni ? uhu. mcm cantik juga ni, need a comment for this picture :)

Inilah pemandangan yang terdapat di Malam Tahun Baru Cina Di Bandaraya Miri. Agak meriah juga dengan bunga api mengelilingi seluruh bandar Miri.


Setelah habis membuat rondaan di Bandar , teman2 di asrama telah mem'plan' BBQ . Saja isi masa lapang. :DD

Antara bahan yang dibakar :)
aha, xada persiapan yang rapi . Jadi, tusuk jak kat tanah :DD

Sendiri Bakar , Sendiri Makan Nooohh !

tanpa disedari , member seorang yang hangus :D


Thats all for today i guess :D. wordless ! Hope y'all enjoy it :D

Selamat Menyambut Tahun Baru Cina !


GONG XI FA CHAI !




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...